Гречка – добрий попередник у сівозміні для інших культур, особливо при вирощуванні її широкорядним способом. Після збирання гречки ґрунт знаходиться в пухкому стані, добре утримує вологу, а пожнивні рештки поліпшують його родючість за рахунок фосфору, калію та інших поживних речовин.
Чому в Європі не їдять гречку?
Але виявляється, в більшості країн Європи та в США гречка популярністю не користується. Гречана крупа в багатьох країнах Європи вважається вегетаріанським продуктом і її продають тільки в спеціалізованих магазинах. А часом її вважають взагалі кормом для тварин.
Скільки потрібно гречки на одну людину?
Гречка – джерело заліза, магнію, вітамінів групи В. Стандартна порція каші у 200 г (приблизно 60-65 г сухої крупи) забезпечить організм залізом і магнієм на 25% денної потреби.
Що краще сіяти після гречки?
Гречка придатна для вирощування і на чорноземах, і на більш бідних ґрунтах. Ця культура дає добрі врожаї на ґрунтах, що мають слабокисле середовище. А таких в Україні більшість. Найкраще сіяти гречку після картоплі, цукрового буряку, кукурудзи (просапні культури), зернобобових, озимих, льону, люпину.
Культура гречка. Особливості вирощування, …
Попередники: Є бажаним (не бажаним) попередником: Система удобрень: Обробіток ґрунту: Сівба: Догляд: Збирання: …