Хто об’їдає бульби картоплі у землі

Колорадський жук У поточному році, як і в попередні, однією із загроз, яка може призвести до суттєвого зниження врожаю картоплі, є усім відомий та найбільш розповсюджений шкідник – колорадський жук. Минулого року масової шкоди він завдавав до цвітіння та частково після, бо погодні умови були доволі сприятливими.5 черв. 2020 р.

Хто завіз картоплю в Європу?

Картопля була завезена з Південної Америки до Європи у другій половині XVI століття іспанцями. За іншою ж версією, 28 липня 1586 року в Європу потрапила перша картопля. До себе на батьківщину її завіз англієць Томас Герріот з Колумбії.

Хто завіз картоплю в Україну?

Картопля з'явилася на теренах Європи ще в 1565 році, коли її завезли з Південної Америки іспанські моряки. В Україну ж (точніше в Російську імперію, до складу якої входили українські землі) цю культуру завіз російський імператор Петро I. Спочатку картопля була рідкістю і вважалась делікатесом аж до початку 19 століття.

Чому бульби картоплі зеленіють на світлі?

Що таке позеленіння картоплі і чому воно відбувається Картопляні бульби зеленіють через те, що в цих продуктах під впливом сонячних променів відбуваються певні хімічні реакції. Як і в багатьох інших рослинах, в картопляній шкірці міститься хлорофіл, що відповідає за фотосинтез і надає овочу зелене забарвлення.

Картопля — Вікіпедія
Карто́пля (Solanum tuberosum), діал. бу́льба, бараболя — вид рослин родини пасльонових, поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають «другим хлібом» ; одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. У просторіччі часто картоплею називають не вид, а …

Related Post

Що нового в iOS 17: огляд головних змін та покращеньЩо нового в iOS 17: огляд головних змін та покращень

Всі, хто любить Apple та її продукцію, безсумнівно, зрадіють новому релізу операційної системи для iPhone та iPad – Айос 17. Однією з найпомітніших змін стало оновлення дизайну, що додало нового

В’ялені перці в домашніх умовахВ’ялені перці в домашніх умовах

Рецепт приготування: Перець вимити, обсушити, очистити від насіння, розрізати на половинки або на три частини. Змастити олією перці і деко (застелити пергаментним папером). Покласти перці шкіркою вниз, посипати спеції, додати