Лавровий лист — це одна з найпоширеніших і найпопулярніших спецій, яка використовується не лише для додавання смаку до різноманітних страв, але й має цілу низку корисних властивостей для організму.
Відвар з лаврового листа є одним із способів використання цієї рослини для покращення здоров'я. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, лавровий лист здатний захистити організм від вільних радикалів та перешкоджати оксидативному стресу.
Крім того, відвар з лаврового листа має протизапальні властивості, які допомагають впоратися з різними запальними процесами в організмі. Це особливо актуально при хворобах шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.
Також лавровий листок сприяє поліпшенню травлення, зниженню рівня цукру в крові, а також підтримці здорової шкіри.
Номер | Навіщо п'ють відвар з лаврового листа |
---|---|
1 | Зміцнення імунітету |
2 | Поліпшення травлення |
3 | Зниження рівня цукру в крові |
4 | Зняття стресу та покращення сну |
5 | Зниження артеріального тиску |
Лікувальні властивості лаврового листа нормалізує травлення та покращує апетит; очищає судини та нормалізує артеріальний тиск; знімає запальний процес в організмі, особливо добре допомагає при запаленнях суглобів. 4 січ. 2021 р.
Що можна лікувати відваром лаврового листа?
Лавровий лист допомагає покращити травлення та зняти здуття живота. А також він має м'який сечогінний ефект, що здатне допомогти при інфекціях сечовивідних шляхів.. Крім цього, листя лавра полегшує біль у м'язах, очищає дихальні шляхи та зміцнює імунітет за рахунок своїх протизапальних властивостей.
Кому не можна пити лавровий лист?
Відвар із лаврового листа підвищує тонус «жіночих м'язів», тому його не можна пити вагітним та в період лактації. Лікарі також радять утриматися від напою при проблемах із нирками, печінкою та серцево-судинними захворюваннями.
Як правильно пити відвар лаврового листа?
Приймати тричі на день по столовій ложці за 30 хвилин до їди. Ще з лаврового листа роблять дуже дієвий настій для хворих на діабет. Для цього потрібно 10 лаврових листків залити 750 мл окропу і настояти близько 2-3 годин, потім процідити. Приймати настій рекомендується щодня по 100 мл.