Забирають хрін пізньою осінню до настання заморозків або навесні. Зберігати рекомендується при температурі від -1 до +1 градуса, пересипавши сухим піском. Хрін вживають як приправу до м'ясних і рибних страв, ковбас. Листя використовують для маринування та соління овочів.22 лист. 2020 р.
Що лікує хрін з медом?
Хрін очищує дихальні шляхи, тому його використовують для лікування кашлю і навіть астми. Великий корінь хрону змолоти на м'ясорубці, з м'якоті відтиснути сік. Додати сік 2 лимонів і ложку меду. Приймати засіб по столовій ложці один раз на день.
Як позбутися хрону в домашніх умовах?
Для знищення коренеплоду можна використовувати сіль і аміачну селітру. Їх застосовують в якості посипання на місце зрізу зеленого листя. Через деякий час кущ почне в'янути, і незабаром повністю загине. Позбутися від хрону можливо за допомогою темної поліетиленової плівки, листа шиферу, руберойду.
Кому не можна їсти хрін?
Хрін не рекомендується вживати при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і нирок, підвищеній кислотності шлунка, вагітності, алергії.
Хрін: лікувальні властивості, застосування, рецепти
В оздоровчих цілях є традиційним застосування листя хрону в свіжому вигляді, також активно використовуються його коріння. Листя не має сенсу сушити – їх зривають з рослини у міру …