Де можна використати базилік?
Як приправу базилік додають в овочеві салати, м'ясні (свинячі котлети, кнелі з печінки) і рибні страви, а також для ароматизації овочевих консервів, солінь і ковбасних виробів.
Що можна зробити з базиліку?
Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи. Також із базиліку роблять різні соуси. Кеш
Коли пікірувати базилік в домашніх умовах?
Починати пікірувати розсаду базиліка можна після появи у рослини 2-х справжніх листочків. Ґрунтосуміш для пікіровки можна використовувати ту ж саму, хіба що підсипати в неї (з розрахунку на 5 літрів землі) пару ложок деревної золи і одну ложку комплексного мінерального добрива, а потім ретельно перемішати.
Базилік – користь та протипоказання до вживання
чай з сушених квіток базиліка додає бадьорості і знижує високий тиск. Кашка з подрібненого свіжого листя рослини, якщо прикласти її до скронь, допоможе зняти головний біль.