На скільки збільшується гречка при варінні?
Гречка, як і більша частина круп, значно збільшується в розмірах під час приготування. Якщо ви не знаєте, як варити гречку, пропорції повинні бути такі: 1 склянка гречки на 2 склянки рідини. Але якщо вам більше до вподоби в'язка каша, можна взяти 2,5-3 склянки води. Щоб гречка вийшла смачною, не забудьте додати сіль.
Як зрозуміти що гречка готова?
Також можна покласти гречку в киплячу воду. Помішувати гречку під час варіння не треба. Якщо ви спізнюєтеся і не можете вимкнути гречку через 20 хвилин – приберіть її з вогню раніше і залиште на 10 хвилин. Крупа вбере в себе гарячу воду і приготується. Кеш
Скільки часу треба варити гречку?
Посоліть воду в каструлі, дочекайтеся кипіння, додайте соду і у два рази менше гречки, аніж налито рідини. Зробіть маленький вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть гречку 20 хвилин.
Скільки гречки із 50 грам сухий. Скільки грамів у столовій …
У 100 грамах вареної гречки міститься*: Поживна цінність 50 г вареної гречки – 55 ккал. Протеїни: 2,1 гр, вуглеводи: 10,65 гр, жири: 0,55 гр. 100 грам сирої гречаної крупи містить: