Плоди можна їсти в сирому вигляді, додавати в компот або кисіль, використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів і десертів, а також заготовляти на зиму у вигляді варення, джему, цукатів. Ягоди фізалісу використовують для засушування — за смаком сушені плоди схожі на родзинки.
Як правильно їсти фізаліс?
До фізалісу варто ставитися як до делікатесу. Тобто можна лише зрідка додавати в свій раціон. Ці ягоди їсти можна й у сирому вигляді, попередньо заливши окропом, щоб прибрати клейкий наліт. Можна додати ягоди в салат, зробити соус або вітамінний відвар.
Що таке фізаліс і як його їсти?
Цінність рослини в тому, що її плоди містять вітамін C, дубильні речовини, кавову кислоту, пектин, цукри, каротин. Плоди фізалісу дуже приємні на смак, їх вживають як в сирому, так і в переробленому вигляді. В сирому вигляді використовують в салатах, вінегретах, супах, для приготування овочевої ікри.
Скільки часу сходить фізаліс?
Збирають плоди фізаліса разом із підсохлими яскравими чашечками в суху погоду через 45-60 днів після висадки розсади в ґрунт – в серпні або вересні. Плоди достигають не одночасно: нижні ягоди дозрівають раніше і падають на землю.
Фізаліс їстівний: як вживати в їжу, ніж корисний, вирощування …
Як правильно приготувати і зберігати фізаліс. Найкраще вживати зрілий фізаліс в свіжому вигляді, попередньо обдати окропом, що б змити воскоподібна …