Найкращі сорти сиру виготовляють із трьох компонентів – молока, солі та ферменту. Основа для майбутнього продукту має бути жирною. Рекомендується використовувати домашнє молоко. Для приготування м'яких сортів підійде коров'яче молоко, проте овеча або козяче зробить продукт ніжнішим.9 лист. 2021 р.
Як зробити сир з закваски в домашніх умовах?
Для приготування сиру використовуйте закваску Сир VIVO і молоко (коров'яче, козяче…). З 1 літра молока вийде 150-200 г сиру. 1 флакона закваски досить для сквашування до 3 літрів молока. 2 Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівати в каструлі на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин. Кеш
Як зробити сир з молока в домашніх умовах?
Приготування сиру лише з молока Потрібно налити молоко в каструлю і додати сіль та цукор. Далі довести молоко до кипіння та додати оцет. Варити три – чотири хвилини й постійно помішувати. Далі потрібно процідити суміш через марлю і поставити сир під прес, наприклад п'ятилітрову баклажку з водою.
Що можна зробити щоб сир не був кислим?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Сир — Вікіпедія
Як правило, використовується молоко домашньої худоби: корів, кіз, овець, буйволів. Зазвичай має світло-жовтий або білий колір. Сир — один з найпопулярніших харчових продуктів у світі. У світі виготовляють сотні сортів сиру.