Покласти картоплю в каструлю і повністю залити холодною водою. Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на великий вогонь і зменшіть його до середнього, коли вода закипить. Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана – 15-20 хвилин.26 квіт. 2023 р.
Як правильно готувати смажену картоплю?
Картоплю очистити, вимити та нарізати тонкими півколами або брусочками. Картоплю промокнути серветкою від надлишків води. Викласти її в добре розігріту сковороду з олією. Обсмажувати картоплю 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона не підрум'яниться.
Як смажити картоплю щоб вона була хрустка?
Наріжте картоплю тонкими кільцями. У великій сковороді на середньому сильному вогні розігрійте олію. Додайте картоплю і приправте розмарином, сіллю і перцем. Смажте, не помішуючи, доки картопля не стане золотавою і хрусткою знизу, 4 – 5 хвилин.
Як приготувати хрустку картоплю?
Шматочки картоплі потрібно ретельно просушити за допомогою рушника, щоб прибрати всю рідину. Потім відправити нарізану картоплю буквально на 5-7 хвилин у морозильну камеру, щоб вона вийшла хрустка зовні й м'яка всередині. Викласти картоплю у кошик фритюрниці та смажити 8-10 хвилин – майже до готовності.
Як варити картоплю – важливі поради та правила – 10 рецептів
Рослина зі їстівними бульбами, що ростуть під землею, називається картопля. Один з найпоширеніших овочів, поряд з морквою, буряком та капустою. До складу картоплі входить велика кількість крохмалю. Для половини населення бульби є другим хлібом. На столі, в різних стравах, картопля …